Möt vår konsultchef, Fredrica Appelqvist på Aaron Sprint, som berättar mer om sig själv och hur jobbet som konsultchef är hos oss

 

Du började som konsultchef på Aaron Sprint tidigare i höstas. Berätta gärna varför du valde att hoppa på denna tjänst och Sharp Recruitments nya systerverksamhet?

Det sa bara ”klick” efter mitt första samtal med Ron Cohen. Jag kände direkt att detta är en chans jag inte får missa. Att få erbjudandet om att få vara med och skapa något från grunden, sätta rutiner, tänka framåt, det är ju såklart en väldigt häftig resa att få ta del utav tillsammans med ett så erfaret gäng.

Beskriv gärna din roll och vad är det som utmärker rollen som konsultchef?

För mig innebär rollen att leva och andas bolagets vision och strategi och vidare applicera det i sitt nätverk. Konsultchef för mig att vara kommunikativ, strategisk och snabbfotad. Under mina år som konsultchef har jag fått lära mig att planera min tid men att jag snabbt måste kunna planera och prioritera om utan att varken konsult, kandidat, kund eller kollega hamnar i kläm. En konsultchef är den klassiska ”spindeln i nätet”.

En konsultchef är den klassiska ”spindeln i nätet”

Vem är Fredrica både som konsultchef, kollega och person?

Jag är i det stora hela samma person både i och utanför arbetet. Tar allt för ofta med min chefsroll hem, vilket kanske inte alltid är så uppskattat på hemmafronten! Fredrica springer snabbt, drivs av ledarskap och älskar att se andra personer växa.

 

Hur upplever du konsultmarknaden bland ekonomer i dagsläget?

Det ”nya normala” är att kandidaten väljer sin arbetsgivare, inte tvärtom. Jag ser en mycket större rörlighet och vilja att flytta på sig än för bara några år sedan, det gäller samtliga erfarenhetsnivåer inom ekonomi. Det ställer höga krav på oss som rekryterar men också på våra kunder, processerna måste gå snabbt men genomföras med hög kvalité. Det gäller att hänga med i tiden och vara en modern arbetsgivare idag.

 

Som nyanställd på Aaron Sprint vad kan man förvänta sig att komma till för typ av arbetsplats och arbetsgivare?

Ett varmt välkomnande, händelserika dagar och mycket frihet under ansvar. På Aaron Sprint kan du växa snabbt och på vägen lära dig enormt mycket av erfarna kollegor.

Behöver du ha hjälp med rekrytering?

Vi hjälper dig med rekrytering och bemanning inom Compliance, AML, Risk, Ekonomi & Finans

Kontakta oss

Ta del av våra andra artiklar och branschnyheter

Se alla inlägg